top of page

Redenen om voor een professionele haarkleuring te gaan

 

Hoewel de prijs van haarkleuring van de drogist aantrekkelijk lijkt en deze doosjes vaak vol staan met mooie beloftes, zal je nooit hetzelfde effect bereiken als de kleuring van de salon. Nee, écht niet. Wij geven je redenen om altijd voor een professionele haarkleuring te kiezen. Je haar zal het je in dank afnemen.

Zo blijft je haar mooi & gezond.

1. De haarverf die je bij de drogist koopt is een stuk schadelijker voor je haar. Dat zit zo: deze kleuringen worden gemaakt voor de ‘standaard’ consument, en moeten dus op elk haar (dun of dik, donker of licht) pakken. Dat betekent dat er vaak veel hogere percentages waterstofperoxide inzitten dan in de professionele haarkleuring die een Kleurspecialist gebruikt. En die hoge percentages chemicaliën komen de kwaliteit van je haar absoluut niet ten goede.

2. Ook de hoeveelheid verf die in een pakje zit is afgestemd op de gemiddelde Nederlandse vrouw. Gevolg: die hoeveelheid komt eigenlijk nooit overeen met de hoeveelheid die jouw haar nodig heeft.Je Kleurspecialist meet altijd precies af hoeveel verf er nodig is om jouw haar te kleuren. 

3. Hetzelfde geldt voor de inwerktijd van de verf. De tijd die op het pakje staat geldt namelijk nooit voor iedereen. De juiste inwerktijd is afhankelijk van verschillende factoren. Is het al eens gekleurd? Is het beschadigd? Is het fijn, of juist dik? En dat brengt meteen een groot risico met zich mee: je laat de verf er te lang in zitten en je haar breekt af, of je spoelt het te vroeg uit waardoor je opeens met oranje haar zit. Een Kleurspecialist kan precies aangeven hoe lang je kleuring nodig heeft. 

4. De kleur die je in de winkel koopt zal nooit voldoen aan je verwachtingen. Ook zoals de kleur wordt gepresenteerd op het pakje zelf, is niet hoe de tint er bij jou uit zal zien. Het model op de verpakking is tenslotte zwaar gephotoshopt, en zal waarschijnlijk niet hetzelfde haartype hebben als jij.

5. In een pakje dat je bij de drogist koopt zit bijna altijd maar één kleur. Een Kleurspecialist stelt altijd een gepersonaliseerde kleur voor je samen die bestaat uit verschillende tinten en nuances. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kleur er levendiger uitziet, maar ook dat jouw haarkleur altijd uniek is, in tegenstelling tot thuiskleuringen die in de fabriek geproduceerd worden.

6. Het kan zomaar eens gebeuren dat je verliefd wordt op een haarkleur die eigenlijk niet goed bij je past. Omdat hij niet goed staat bij je huidskleur bijvoorbeeld, of omdat er meer onderhoud voor nodig is dan je aanvankelijk in gedachten had. Vaak is het moeilijk om dit voor jezelf in te schatten. Kleurspecialisten zijn experts op dit gebied.

7. Wel eens gehoord van toners? Een toner is een milde kleuring waarmee je je haar net even een ander tintje kunt geven, asblond of licht pastel. Heel handig dus. Minder handig: toners zijn niet te krijgen bij de drogisterij. De kleurspoelingen die je zelf kunt kopen zijn altijd warm. Denk bijvoorbeeld aan koper of honingblond. Dat betekent dat je voor een koele tint na het blonderen aan de slag moet gaan met nóg een permanente kleuring. Dat zijn dus twee producten met hoge percentages verf over elkaar. Je snapt: dit is heel slecht voor je haar.

8. Wanneer je haar gekleurd is, en zeker wanneer het gebleekt is, zijn goede treatments essentieel. Deze professionele treatments zijn vaak alleen in de salon te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe product Schwarzkopf Croma Id. Deze is kleurloos, en ook in alle Schwarzkopf tinten te maken door de Kleurspecialist waardoor deze als toner & treatment ineen werkt. 

Daarnaast kan je kapper jou altijd vertellen welke styling- en verzorgingsproducten geschikt zijn voor jouw haartype.

 

 

© 2021 by van Izerloo Haarmode

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Pinterest Icon
bottom of page